Tuesday, December 4, 2018

PROCESELE DE REUNIFICARE A MOLDOVEI ȘI A RUMANULUI


PROCESELE DE REUNIFICARE A MOLDOVEI ȘI A RUMANULUI

         de data aceasta voi discuta o mică cunoaștere despre modificarea modolva și romania, bucuros să citesc articolul de la mine, mulțumesc


fundal 

                   După prăbușirea Uniunii Sovietice la sfârșitul deceniului anilor 1980, diferite tipuri de mișcări naționaliste au început să crească în Uniunea Sovietică datorită politicii politice de "glasnost" introdusă de Mikhael Gorbaciov cauzând un conflict etnic și diverse mișcări naționaliste în Uniunea Sovietică care a dus la dizolvarea oficială a Uniunii Sovietice la 26 decembrie 1991.1 Una dintre ele a fost Moldova care sa despărțit de Uniunea Sovietică și și-a declarat independența în august 1991. Moldova sa confruntat cu diverse probleme, cum ar fi mișcarea separatistă și prăbușirea mișcării naționaliste a Uniunii Sovietice, mișcare care leagă Moldova și țările vecine, România este o țară.

                 Dorința de reunificare a Republicii Moldova și a României este rezonabilă, deoarece Moldova și România au aproape aceeași etnie, cultură, istorie și locație strategică una lângă cealaltă, ceea ce face ca această țară să se unească și dacă Unificarea se materializează, aceasta poate face o țară mai mare și o regiune mai largă. 3 Ca urmare a proiectului de reunificare, a declanșat declarația Transnistriei de a deveni Republica Sovietică Socialistă Moldovenească Moldovenească. Dar declarația nu a fost acceptată de guvernul central al Moldovei, susținând că Transnistria era un teritoriu al Moldovei. Dar Transnistria a refuzat, provocând un conflict între guvernul moldovean și Transnistria. Conflictul prelungit a dus în cele din urmă la un contact armat între Moldova și Transnistria. 4 Situația din ce în ce mai prelungită a securității în Transnistria atrage partidele din afara Moldovei care împărtășesc un trib comun cu părțile aflate în conflict pentru a veni în Transnistria și a deveni voluntari înarmați. dacă moldovenii ajută voluntarii din România, atunci un grup de voluntari care ajută Transnistria vin în general din Rusia și Ucraina.

                     Din 1993, soluționarea conflictului a început să fie discutată, însă rezultatele sunt întotdeauna într-o etapă în stagnare. În 2003, Rusia a dat un proiect de memorandum intitulat "Planul Kozak" sau "Memorandumul Kozak", care conținea o nouă constituție pentru Federația Moldovei, formată dintr-un teritoriu federal și două subiecți din Federație. Transnistria a susținut proiectul de memorandum, însă Moldova a refuzat proiectul și a preferat să dea Transnistriei statutul de teritoriu special și retragerea forțelor miliției militare ruse din Transnistria de la Tiraspol. Până în prezent, reunificarea Republicii Moldova și a României nu sa materializat, deși nu sa reunificat, Moldova nu a reușit să aducă înapoi Transnistria. . Forța influenței rusești este văzută ca fiind motivul pentru care Moldova nu poate relua din nou Transnistria.

dacă există o eroare la scriere și datele pe care le-am furnizat nu sunt corecte, îmi cer scuze. mulțumesc

De: Enda Gustrin P NST
Email: Gustrinenda@yahoo.com Consilier : Faisal Rani, Departamentul de Relații Internaționale Facultatea de Științe Sociale, Științe Politice Universitatea din Riau Campia Bina Widya km. 12.5 Simpang Baru-Pekanbaru 28293 Tel. (0761) 63277, 23430

No comments: